Non-Glitterati?! Mana Mungkin Jadi Begini! Pelik Tapi Benar!

Assalamualaikum..Beberapa hari lepas blog ni kehilangan status Glitterati Nuffnang. Seingat saya sejak saya letak iklan Nuffnang dalam blog ni, saya tak ada letak mana2 iklan yang menjadi pesaing Nuffnang. Tengah setia dengan Nuffnang tiba2 status glitterati bertukar kepada non-glitterati, siapa tak frust? Akibat frust dan rasa ingin tahu yang menebal kenapa, dan mengapa status glitterati saya ditarik, saya submit ticket kepada pihak Nuffnang. 


Kelebihan Status Glitterati Nuffnang


Ini pulak respon pihak Nuffnang :


Kelebihan Status Glitterati Nuffnang

Tak sampai 96 jam, pihak Nuffnang sudah mengembalikan status Glitterati blog ni. Alhamdulillah, Thank you Nuffnang! 


Kelebihan Status Glitterati Nuffnang


Macam mana nak submit ticket kepada pihak Nuffnang? Korang pergi ke website Nuffnang dan klik button "Contact Us" di bahagian bawah. *rujuk gambar dibawah*



Kemudian korang akan nampak perkataan submit ticket & isi form tersebut *rujuk gambar dibawah*

Submit Ticket Nuffnang

Non-Glitterati

Submit ticket nuffnang

dah selesai isi form? klik submit..Done!

Kenapa nak sibuk2 dengan status Glitterati Nuffnang ni? Nak tahu kenapa? Sebabnya Blogger  berstatus Glitterati mempunyai banyak kelebihan. Antara kelebihan blogger yang berstatus Glitterati ialah :

  • Earning korang lebih tinggi daripada blog yang berstatus ordinary.
  • Korang akan dibayar RM 0.25 per klik berbanding blog yang berstatus ordinary.
  • Pihak Nuffnang mengutamakan blogger yang berstatus Glitterati untuk pengiklanan.
  • Korang akan dapat pembayaran selama 30 hari selepas tarikh cashout.
dan banyak lagi kelebihan2 lain jika blog korang berstatus Glitterati. Utk maklumat lebih lanjut mengenai Glitterati Nuffnang, korang boleh baca dekat Nuffnang Exclusive Program. Sekian~

5 ulasan

  1. shad singgah sini isi tabung nuff.. physiogel satu :D

    BalasPadam
  2. sebab masa tu blog ni kan di deactivate. kalau deactivate lama sangat, diorang rasanya tak boleh detect visitor. So blog pon hilang status glitterati

    BalasPadam
  3. SO FAR MASIH OKAY LAGI...HEHEHEH :)

    BalasPadam
  4. Cik Mimie pun penah dapat status non-glitterati tu tp sebab terprivate blog..skrg da ok da :)

    BalasPadam
  5. follow my bloq..tq hehehe

    BalasPadam

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to;
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually (including agency)