7 Situasi Riak Di Laman Sosial Yang Kita Sendiri Tak Perasan

Artikel ini ditulis berdasarkan perkongsian sekeping gambar bertulis dari Azuwan Rusli di Facebook pada 26 Mei 2015 yang telah mendapat lebih daripada 12,700 shares.


1. Check in kat hospital

  • Check in kat hospital siap snap gambar sambil ayat sendu2 suruh doakan anak, suami etc.. Padahal nak bagitau check in kat Prince Court Hospital... Pesakit pun cuma demam manja2 je... Katalah warded kat GH, mati hidup balik takkan 'check in' status fb kan... huhu
     says.com

2. Snap gambar anak dalam rumah

  • Snap gambar anak dalam rumah dengan caption "alahai anak mama ni bla bla bla..." ... Padahal nak tunjuk sofa, tv or perabot baru yang jadi objek latar belakangnya... Yela kalau tak buat macam tu orang tak tau kan... Takkan semua orang nak jemput datang rumah...
     says.com

3. Syukur tak henti-henti

  • "Alhamdulillah rezeki yang semakin melimpah ruah, makin masyukk... bla bla bla"... Alhamdulillah itu dan ini... Padahal nak orang tau betapa mewah atau kayanya dia sekarang (sebenarnya takde pon).. Kalau ikhlas nak bersyukur, terus lah sujud kepada Allah SWT... Sesungguhnya Allah itu ada di mana2... Tak perlu guna Facebook sebagai orang tengah.
     says.com

4. Tangkap gambar dalam kereta

  • Eh pastinya kena nampak stereng sekali... Caption, biasala.. "Alaa jam la jalan... Good morning semua... Letih la hari ini etc etc..." Padahal nak tunjuk lambang kat stereng kereta tu... Hello kalau bawak Lamborghini ke Porsche ke ok la... Setakat Honda, Toyota, Nissan, dan yang sewaktu dengannya, hentikanlah dik.
     says.com

5. Check in kat Shopping Mall

  • Check in kat Shopping Mall dengan status "shopping untuk hilangkan stress" atau "ahhh hari2 shopping, habes la duit i..." atau "hmm i kalau dah bershopping macam ni la, susah nak berhenti"... hahaha kelakar kan... Sebenarnya nak bagitau orang lain yang dia banyak duit boleh shopping hari-hari. Ada yang jenis siap snap gambar paper bag lagi, nak tayang brand... Nak lagi parah siap snap tanda harga... Kalau gitu sah lah, korang ada penyakit 'CULTURE SHOCK'!
     says.com

6. 24 jam update pasal anak dia

  • Anak dia la yang paling cerdik, anak dia la yang paling comel... macam orang lain takda anak.. Tak pun sebok update pasal laki dia... Laki dia la yang paling kaya, laki dia la yang paling loving, laki dia itu laki dia ini... hmm memangla itu Facebook awak tapi orang taknak tau setiap inci pasal keluarga awak.
     says.com

7. Tangkap gambar sendiri

  • Mulut biasala muncung, herot segala bagai, dengan caption "muka tanpa mekap... mata panda letih tak cukup tido bla bla bla..." dengan harapan ada la orang lain komen... "eh you still nampak comel la... nampak muda la dari umur sebenar etc etc..." Hmmm.. lu pikir la sendiri.

    Setuju atau tak, terpulang pada anda sendiri.

    Credit/Source : SAYS Malaysia

Tiada ulasan

The owner of this blog reserves the right to edit or delete any comments submitted to this blog without notice due to;
1. Comments deemed to be spam or questionable spam
2. Comments including profanity
3. Comments containing language or concepts that could be deemed offensive
4. Comments that attack a person individually (including agency)